CREACIÓ D'UN CÒMIC
CREACIÓ D'UN CÒMIC
FREE CINEMA
FREE CINEMA
FREE CINEMA
FREE CINEMA
FREE CINEMA










PANORÀMIC 2021






RESSENYA
Dijous 11 de novembre vam anar a veure un parell d'exposicions del festival Panoràmic a la Roca Umbert de Granollers. Els temes escollits per aquesta edició han sigut la incertesa, l'atzar i la predicció.
IMAGINACIÓ ESPECULATIVA:
EL LLEGAT AFROFUTURISTA

Tal i com diu el títol, aquesta exposició ens parla a través de la imaginació i l’exploració per tal de plantejar el futur africà, dit amb unes altres paraules, l’imginari afrofuturista, ens mostren aquesta creació característica de XX en plena continuació i desenvolupament. Hi apareix una recolecta de diferents estètiques i registres, els artistes ens presenten una anticipació del que es pot esdevenir, això si, tenint en compte el passat i el present. Ens fan arribar un missatge a través d’un llenguatge reivindicatiu i crític. L’exposició també presenta noves orientacions que s’allunyen de la mirada colonial (“Africanfuturism” o “Africanjujuism”), fets servits i proposats per diversos autors, aquests es poden relacionar més a la cultura, la història o la mitologia africanes.
Penso que va ser una mostra molt completa, ja que estava representada a través de diverses branques audiovisuals i artístiques: música, disseny gràfic, còmics, cinema, escultura, fotografia...
Una part que em va semblar molt interessant va ser la peça a on a través d'un codi QR podies accedir a una llista de reproducció de música afro futurista. Va ser una exposició bastant didàctica, ja que d'una manera o un altre et feia intervenir com a espectador, també crec que totes les obres estaven molt bé lligades entre elles. En conclusió, he de donar les gràcies a aquesta exposició perquè em va fer conèixer un moviment artístic molt atractiu.
ONE MINUTE FOREVER
Erwin Wurm, l'artista d'aquesta exposició, barreja l'escultura amb obres humorístiques. Ambdues conviden i creen una instal·lació interactiva en la qual els espectadors es converteixen sobtadament en creadors o antropomorfitzen objectes.
Treballa amb la fotografia, el vídeo i l'espai, mitjançant aquests elements capgira la teva perspectiva dels objectes, et fa trencar els teus límits i treballar la imaginació per pensar en com crear fotos innovadores amb objectes quotidians.
M'agradaria destacar les peces que estaven inscrites o dibuixades amb diferents instruccions per tal de crear diferents obres i d'aquesta manera fer que l'espectador passés a ser part de l'obra. Penso que és molt interessant veure que a través del nostre cos podem crear composicions efímeres, ja que aquestes només havien d'estar construïdes en un minut.
.png)
.png)
NO PLACE LIKE HOME
L'artista polonesa Weronika Gesicka, fa una desconstrucció mitjançant la fascinació, l'arxiu i la memòria de tot el que representa la llar. Aquest missatge es representa a través de fotografies manipulades, collages, instal·lacions i escultures, tot això a partir de la crítica i l'humor.
Penso que va ser molt curiosa cada una de les seves peces, fins que no hi vaig arribar a casa i en vaig llegir bé sobre la seva exposició no la vaig acabar d'entendre. Després m'hi vaig adonar de la clara crítica que fa a l'ideal de família perfecta, que en veritat només existeix en les nostres ments. El que em va fascinar va ser la tècnica utilitzada de manipulació de fotografies i com aquestes són alternades amb grans escultures d'electrodomèstics i objectes quotidians.

THE IMMORTAL JELLYFISH
L'artista Rosana Antolí ens presenta la seva obra a la Tèrmica de Roca Umbert Partint. Tot i que el missatge i la instal·lació no els vaig acabar de relacionar, penso que em va agradar l'expossió perquè em va impactar el lloc a on estava situada. L'artista agrupa diferents teories dialèctiques per tal de representar una medusa gegant feta de tubs transparents. Una cosa que va semblar molt curiosa va ser que tot i ser una representació literal d'una medusa no podem catalogar l'exposició com a una obra escultòrica sinó més aviat com el recull de sentiments i sensacions que transmet l'ambient i el suport audiovisual.
.png)